BLINDSPOT & GROWTH

Jij bent een idealistische leider of ondernemer en je wilt je blijvend ontwikkelen.

In welke vaardigheden ben jij zo bekwaam geworden dat je ze niet meer van jezelf ziet? Waar stroomt het volgens jou prima (of niet zo), maar is er eigenlijk nog veel meer mogelijk?

En wat betekent het voor jouw bedrijfskeuzes en groei als je die blindspots laat liggen, ‘omdat het gewoon goed gaat’?

Ook ervaren leiders en ondernemers kunnen een extra paar ogen gebruiken op hun ontwikkeling. Stroomt het nog (de juiste kant op)? Welke blinde vlekken heb je? Iedereen ontwikkelt, en er is voor iedereen groei mogelijk.

Dit ben jij:

Z

jij bent van het gáán

Jij hebt geen stok achter de deur nodig als het gaat om actie nemen. Je pakt inzichten met beide handen aan en vertaalt ze in praktische keuzes in je bedrijf.

Z

jij bent niet op zoek naar een business coach

Het gaat over het algemeen prima, en als jij een praktische vraag hebt, weet jij wel bij welke expert je moet zijn.

Z

Je hebt oog voor de ander

Al zou je elke dag precies kunnen doen wat je leuk vind – dan zou dat altijd te maken hebben met je afdruk achterlaten op de wereld – met oog voor de mens. Impact op ‘de ander’ staat bij jou centraal.

Z

jij kunt wel een spiegel gebruiken zo nu en dan

Je ziet niet wat je niet ziet. Zo simpel is het. Dus kun jij zo nu en dan wel eens een spiegel gebruiken. Niet om te vertellen wat je al weet, maar een spiegel die ‘tussen de regels door leest’. En dan kan het zomaar eens zijn dat je na een sessie denkt: “ja, dit wist ik wel, maar nu valt het allemaal weer beter in elkaar!”

“Ze neemt geen genoegen met de eerste oppervlakkige conclusie of oplossing. Ze gaat een laagje dieper en brengt mij op een ander denk en doe-spoor.”

Ik had al best wat ideeën en reflecties als mogelijke bron of oorzaak van een werkprobleem. Maar waar ik aan het einde van het gesprek mee verder ging was een totaal nieuw stukje inzicht. Wat ik bijzonder vind in hoe Petra werkt is dat ze goed luistert, doorvraagt en geen genoegen neemt met de eerste oppervlakkige conclusie of oplossing. Ze gaat een laagje dieper en brengt mij op een ander denk en doe-spoor. Ze is scherp, maar toch voel ik me aangemoedigd. Ze heeft een mooie combinatie van persoonlijke betrokkenheid en kwalitatief systematisch denken. Met haar advies schijnt ze licht op een plek waar ik zelf nog niet gekeken had. Daardoor kan ik (in mijn geval) het probleem op een andere manier oplossen. En het integreren met andere aspecten van mijn leven, juist omdat Petra naar de kern gaat.

– ANITA PALS –

Stafmedewerker NSV

"IK ben dankbaar dat ik Petra tegen ben gekomen"

Ik vond het heel prettig om samen te werken met Petra omdat het simpelweg goed voelde. Ze is liefdevol, eerlijk en wijs. Drie dingen die ik enorm waardeer in mensen. Ik ben dankbaar dat ik Petra tegen ben gekomen.

– CLAUDIA VERLOOP –

Ondernemer

“petra's kennis, ervaring, en vaardigheid om in jouw energie in te stappen, maken het een gesprek dat me nog lang bij zal blijven.”

 Sommige consultants lukt het niet om de ware obstakels te ontdekken van hun klanten, maar bij Petra is dat niet het geval. Petra prikte zo door me heen. Ze was de spiegel die ik zo hard nodig had. Het werd me duidelijk dat ik niet op m’n zogenoemde ‘pad’ aan het wandelen was, maar mezelf forceerde om vooral het pad te blijven gaan met heel veel must do’s, hard werken en onrealistische werkuren. Ze daagde me uit om mijn eigen dromen en routines te gaan volgen. Maar dit alles zondder te pushen.

– IRIS SLABBEKOORN –

Ondernemer

BEN JIJ KLAAR OM VERDER DE DIEPTE IN TE GAAN ?

=

blijvende ontwikkeling

Een specifieke vraag heb je misschien niet (en als je die hebt, weet jij de juiste persoon daar wel voor te vinden), maar je gelooft wél in het blijvend bezig zijn met ontwikkelen. Niet omdat het nu niet goed is, maar juist omdat je gelooft in de kracht van beweging.

=

Intentioneel impact maken

Jij wilt niet alleen maar voor ‘meer’ gaan, maar vooral voor dieper, kloppender en impactvoller. Soms betekent impactvoller méér, en soms betekent het kleiner, gefocuster, of minimalistischer. En het ziet er ook nog eens elke keer anders uit. Jouw leiderschap is als een reis; en daarom is het fijn om niet één keer een richtingaanwijzer te zien en te volgen, maar bij íeder kruispunt en iedere bocht.

 

=

jouw signature stijl dieper implementeren

Ik geloof persoonlijk dat jij jouw (door God gegeven) talenten en persoonlijkheid mag inzetten om die hierboven genoemde intentionele impact te maken. Het is zó makkelijk om je hier en daar onbewust te conformeren aan wat je dénkt dat de ander nodig heeft, of om te doen wat anderen doen, puur omdat je niet weet hoe ‘jóuw’ manier er dan uit zou kunnen zien. Jouw signature stijl ontdekken is niet iets van één moment, dat is een blijvend proces (ja, het terugkerende thema hier ;)). Daarom is een helicopterview op wie je bent, inclusief bijsturing, ook zo fijn.

mijn werkwijze

SPIEGELEN, TUSSEN-DE-REGELS-DOORLEZEN, SCHERPE VRAGEN STELLEN

Als ontwikkeling-specialist ben ik een catalysator voor jouw verdiepende ontwikkeling. Je vindt bij mij analytische tussen-de-regels-doorlees skills, scherpe vragen, en een no-bullshit houding. Tegelijkertijd heb ik oog voor jou als persoon, ben ik idealistisch optimistisch over jou en je mogelijkheden, en geloof ik in ontwikkeling, omdat ik geloof in de immense kracht die jij als mens nú in je hebt.

Je kunt van mij verwachten dat ik je uitdaag om niet alleen voor ‘meer’ te gaan, maar vooral voor dieper, kloppender en impactvoller.

En mocht dit nog niet genoeg inzicht in m’n werkwijze voor je zijn, dan laat ik hieronder in de testimonials Louise aan het woord, die in een prachtige analyse beschrijft waarom ik mijzelf geen ‘coach’ noem (overigens wel zo nu en dan coachings-technieken toepas).

Ik kan niet wachten om met jou samen op te trekken in jouw reis!

PS. Alle meetings zijn online via videocalls.

TESTIMONIALS

verhalen van anderen

“Vandaag denk ik dat het me gelukt is!”

Petra heeft iets waar ik lang over heb gedaan om het te kunnen vatten in woorden. Maar.. Vandaag denk ik dat het me gelukt is! Esthetische intelligentie; het lezen of zien van het nieuwe, dat zich kan aandienen tussen de regels door.

Aistatis: Het (zintuiglijk) waarnemen van het Schone, Ware of Goede.

Intelligo: Het tussen de regels lezen, of aanvoelen voor wat zich (impliciet) aandient, en wat dus niet expliciet geschreven of gezegd is.

Petra heeft het vermogen om tijdens een gesprek naast wat er gezegd wordt ook de subtitels te lezen, de onderstroom van processen te zien, te luisteren en te handelen naar ratio én intuitie, als ook het gebied ertussen.

Louise Mekuria

Interieur architecte

“Met groei komen ook nieuwe visies..”

Nadat Petra ons waardevolle feedback gaf op een onderwerp waar wij, zonder haar weten, al een poosje over nadachten, besloten we samen met haar Blindspot & Growth aan te gaan.

Met groei komen namelijk ook nieuwe visies en we waren opzoek naar een sterke visie voor de toekomst van Confetti. Tijdens het gesprek wist Petra al heel snel op te merken dat er misschien wel een grotere vraag was die we moesten bespreken en daar zijn we vervolgens mee aan de slag gegaan.

Petra is niet bang om te zeggen wat ze ziet (wat ook de reden is geweest dat we met haar in zee wilde gaan), en legt verbanden die je zelf nog niet door hebt.

Verwacht geen comfortabele gesprekken, maar rake inzichten, waar jij vervolgens zelf weer verder mee aan de slag kunt. Ze prikt, met als doel je verder te laten groeien.

Elsa Schaddelee & Raisa Zwart

Voormalig eigenaressen Confetticollective NL

De opties

Losse sessie

€ 375 excl BTW

 

In een losse sessie van 90 minuten kan er veel gebeuren. Het geeft vaak al enorme nieuwe input voor je, om zelf mee aan de slag te gaan.

 

-> actie in de taxi: geen kennismaking vooraf,

gewoon gelijk samen aan de slag.

-> eenmalige meeting van 90 minuten

-> online via videocalls

 

 

 

traject

€ 1999 excl BTW

( 251 euro korting op losse sessies)

In een traject van 6 maanden heb je eens per maand een meeting, waarin je jouw ontwikkeling een boost kunt geven. Het is een maandelijks reflectiemoment. We schijnen nieuw licht op situaties die je tegenkomt.

 

-> ALLEEN N.A.V. EEN LOSSE SESSIE

-> 6 maandelijkse meetings van 90 minuten

-> online via videocalls

-> tussendoor kun je appen/mailen

-> betaling in termijnen is mogelijk (aantal in overleg)

 

HEB JE VRAGEN VOOR JE IN WILT STAPPEN?

Frequently Asked Questions

WAT MAAkt dit anders dan (business) coaching?

Business coaches hebben (hoofdzakelijk) tot doel om jouw bedrijf te doen groeien (meer (de juiste) klanten vinden), en (mentale) obstakels uit de weg te ruimen. Coachen is daarbij (als het goed is) de methodiek die gebruikt wordt (coachen zit hem in de manier van vragen stellen, luisteren, zelf je ontdekkingen laten doen, etc). Het doel van Blindspot & Growth is niet alleen de groei van jouw bedrijf, maar vooral ook de ontwikkeling van jouw rol als leider van je bedrijf/organisatie. Daarnaast noem ik mezelf geen coach. Ik gebruik zo nu en dan wel coachingstechnieken, maar zal ook ongezouten m’n mening geven van datgene dat ik in jou en bij jou zie (adviseur-stijl) en andere technieken gebruiken. Ik heb meer een spiegel functie. En dat komt dan jou, én jouw bedrijf of organisatie, ten goede. En als laatste: we spreken elkaar maximaal ééns per maand – dat is heel bewust. Eens per maand betekent dat ik niet met je ‘mee’ kan lopen (want jij kunt príma zelf op weg), en het hele traject een ‘buitenstaander’ blijf. Buitenstaanders zien namelijk heel andere dingen dan degenen die naast je lopen.

Moet ik al lang ondernemer zijn hiervoor?

 Het maakt niet uit hoe lang je in jouw rol/positie zit. Elke fase heeft namelijk weer andere blindspots en growth opportunities. Mocht je net zijn gaan ondernemen en liggen jouw vragen vooral in hoe je je bedrijf kunt opbouwen, óf merk je dat er hardnekkige mindset issues zijn die je tegenhouden om stappen te zetten – dan raad ik je aan om (eerst) een business coach te zoeken.

Hoe werkt het?

Wanneer jij aangeeft een losse sessie te willen, plannen we die zo snel mogelijk in. Je ontvangt dan vooraf een factuur. Na zo’n losse sessie kun je eventueel overstappen naar een traject. Juist in zo’n eerste sessie ontdek je of dit voor jou werkt en of wij een match hebben voor de langere termijn. Direct een traject kiezen kan dus niet. Mocht je géén traject willen, maar op jouw eigen initiatief zo nu en dan een sessie plannen, dat kan natuurlijk ook. Of je houdt het bij één sessie. It’s all good 🙂

ik heb geen specifieke vraag of probleem waar ik tegenaan loop, is dit dan wel voor mij?

JAZEKER! Dan is dit ook (juist) voor jou! Voor specifieke vragen weet jij wel welke expert je moet hebben. Maar waar ontdek je nu de dingen die je nog niet van jezelf weet? En waar komt al die ontwikkeling samen, zodat de hele puzzel van jouw rol in elkaar valt? Juist – in Blindspot & Growth.